Ekran Punctum je videoteka predstava nastalih u produkciji umjetničke organizacije Punctum koje se izvode rijetko ili se više ne izvode.

Punctumova prva produkcija bila je omnibus predstava „Baloni“ prema tekstovima Kristine Kegljen i u režiji Ivana Penovića. Dva dijela, „Medo Bedo“ i „Tajni obožavatelj“, namijenjena su djeci uzrasta predškolske dobi i nižih razreda osnovne škole, a bit će dostupna u okviru programa Ekran Punctum u periodu od 11. lipnja do 11. srpnja putem platforme ulaznice.hr, po cijeni od 35,00 kuna na period od 24 sata.

Predstave iz omnibusa „Baloni“ gostuju već dvije godine u vrtićima i školama po manjim mjestima i na otocima u okviru programa Ministarstva kulture i medija Ruksak (pun) kulture, a sudjeluju i u ovogodišnjem programu Ruksaka za djecu i mlade u područjima pogođenim potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji s ukupno deset izvedbi.

U predstavama glume Dajana Čuljak, Dubravka Lelas, Ugo Korani i Silvio Mumelaš, kostimografkinja i scenografkinja je Katarina Perić, autor glazbe Matej Merlić, snimatelj i montažer Ante Cvitanović, a producentica Romana Brajša.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija putem Javnog poziva poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2020. godinu – proizvodnja, distribucija, dostupnost i pristup kulturno umjetničkim sadržajima u novonastalima okolnostima COVID-19, a prilagođen je i za osobe oštećena sluha putem integriranog standardiziranog titla.