O nama

Umjetnička organizacija Punctum neprofitna je organizacija osnovana 2017. godine u Zagrebu koja djeluje kao produkcijska platforma za istraživanje, edukaciju, produkciju i distribuciju izvedbenih umjetnosti uglavnom mlađe generacije umjetnica i umjetnika. Punctumove predstave nastaju u koprodukcijskom modelu te se izvode u zagrebačkom KunstTeatru i na gostovanjima.

Dosad je Punctum producirao pet predstava – „Flex“ Ivana Penovića,  „Vic o Sizifu“ Ivana Planinića, “Ti si prvi hrabar” Espi Tomičića u režiji Ivana Penovića i “Sloboština Barbie” Maše Kolanović u režiji Natalije Manojlović u koprodukciji s KunstTeatrom te omnibus predstavu „Baloni“, nastalu kao diplomski projekt osnivačice i umjetničke voditeljice Romane Brajša.

U pripremi je predstava “Možeš biti sve što želiš” Ivane Vuković.

Punctum od 2021. provodi i nekoliko edukativnih programa – radionice dokumentarne i igrane radiodrame namijenjene osobama oštećena vida “Do slušanja” pod vodstvom Nine Bajsić i Nikoline Rafaj te radionice za srednjoškolce “Iz prve ruke” s ciljem popularizacije suvremenih dramskih tekstova, autorica i autora.

Romana Brajša diplomirala je na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti gdje je trenutno i zaposlena u zvanju docentice. Prethodno je diplomirala kroatistiku i komparativnu književnost te je završila preddiplomski studij lingvistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Krajem studija na Akademiji dramske umjetnosti pokreće umjetničku organizaciju Punctum, a zatim zajedno s redateljem Ivanom Planinićem i glumcem Domagojem Jankovićem suosniva KunstTeatar. Uz Ivana Penovića vodi Kazališnu družinu KUFER.

Program UO Punctum sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba te Zaklade Kultura nova.