O nama

Umjetnička organizacija Punctum neprofitna je organizacija osnovana 2017. godine u Zagrebu koja djeluje kao produkcijska platforma za istraživanje, edukaciju, produkciju i distribuciju izvedbenih umjetnosti uglavnom mlađe generacije umjetnica i umjetnika. Punctumove predstave nastaju u koprodukcijskom modelu te se izvode u zagrebačkom KunstTeatru i na gostovanjima.

Dosad je Punctum producirao tri predstave – „Flex“ Ivana Penovića i „Vic o Sizifu“ Ivana Planinića u koprodukciji s KunstTeatrom te omnibus predstavu „Baloni“, nastalu kao diplomski projekt osnivačice i umjetničke voditeljice Romane Brajša.

U pripremi je predstava “Ti si prvi hrabar” prema tekstu Espija Tomičića u režiji Ivana Penovića.

Punctum u 2021. godini započinje i s edukativnim programom među kojima je prva radionica dokumentarne radiodrame „Do slušanja“ namijenjena osobama oštećena vida pod vodstvom Nikoline Rafaj i Nine Bajsić. Online projekt „Ekran Punctum“ nastaje kao Video on demand platforma za predstave koje više nisu aktivne, a koje će publika moći pogledati putem snimke.

Romana Brajša diplomirala je na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti gdje trenutno predaje kao vanjska suradnica u zvanju asistenta. Prethodno je diplomirala kroatistiku i komparativnu književnost te je završila preddiplomski studij lingvistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Krajem studija na Akademiji dramske umjetnosti pokreće umjetničku organizaciju Punctum, a zatim zajedno s redateljem Ivanom Planinićem i glumcem Domagojem Jankovićem suosniva KunstTeatar. Uz Ivana Penovića vodi Kazališnu družinu KUFER.

Program UO Punctum sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba te Zaklade Kultura nova.