Večeras je premijera predstave “Ti si prvi hrabar” nastale prema tekstu Espi Tomičića u režiji Ivana Penovića. Predstava prati tri muška lika kroz čiji se odnos oslikava radnička klasa i odrastanje na ulici, a njihove sitne pljačke  pokušaji su izmicanja siromaštvu u generacijskom nizu unutar obitelji. Zajedničko odrastanje i podrška u prijelaznim godinama (iz adolescencije u odraslu dob) ocrtava se u tekstu kao snažno muško prijateljstvo prožeto emocijama, svađama, podrškom, čuvanjem tajni, ali i kao neraskidiva nit zajedničkog kršenja zakona i, konačne, klasne tranzicije u pokušaju vođenja sređenog života ili barem njegova naslućivanja.

U predstavi glume Pavle Matuško, Toma Medvešek i Bernard Tomić. Kostimografkinja je Ana Fucijaš, asistentica kostimografije Tina Spahija, autori glazbe Karlo Mrkša i Filip Triplat, producentica Romana Brajša, asistentica produkcije Hana Zrnčić Dim, oblikovatelj svjetla Alen Marin, fotografkinja Karla Jurić, a dizajner Pavao Kuharić (Verlauf).

Predstava je nastala u koprodukciji umjetničke organizacije Punctum i KunstTeatra uz podršku Ministarstva kulture i medija, Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.

Reprizne izvedbe su 2., 3., 7., 8. i 9. listopada u 20 sati, a ulaznice su u prodaji na platformi Ulaznice.hr.