Predstava „Sloboština Barbie“ prema romanu Maše Kolanović nastaje u režiji Natalije Manojlović te adaptaciji redateljice i Ivane Vuković. Dok roman prati ratnu svakodnevicu osnovnoškolaca u njihovom tranzitu iz sigurnosti i stabilnosti djetinjstva u svijet odgovornosti i nesigurnosti odraslih, na sceni nema djece, ali djece ima u odraslima na sceni. Tročlana vokalno instrumentalna skupina – Maja Kovač, Amanda Prenkaj i Damir Klemenić – vodi nas vlastitim odrastanjem u koji rat sebično prodire. Na svom koncertu sviraju set direktno inspiriran iskustvima iz sloboštinskog nebodera od čekanja zadnje epizode Twin Peaksa, Eurosonga, Dinastije, zračnih uzbuna i pada ‘’zida zvuka’’.
Roman završava tamo negdje gdje je stao rat, a predstava počinje tridesetak godina kasnije nastavljajući živote likova koje je Maša stvorila. Osim što predstava glazbom reflektira vrijeme i priču iz romana, ulazi s njim u dijalog, nastavlja ga, razvlači, proširuje, stanjuje i čeka vidjeti što nam govori danas kad ga, uz čitanje, i gledamo i slušamo.
Predstava je nastala u koprodukciji s KunstTeatrom uz podršku Ministarstva kulture i medija, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.
Ulaznice za prve reprize dostupne su na ulaznice.hr i njihovim prodajnim mjestima!